Categoriearchief: Nieuws

Isolatiebedrijf Bouwmeester Leiderdorp Leiden

‘Duurzaamheid maakt ons vak relevanter dan ooit’

Bij isolatie denken de meeste mensen al snel aan vloer-, spouwmuur- en dakisolatie. Maar bij de firma Bouwmeester draaien ze warm voor het isoleren van gekoeldwatersystemen (GKW), warm- en koudwaterleidingen, cv- en stoomleidingen, vaten en tanks en hemelwater- en vuilwaterafvoerleidingen. Dat is de wereld waar Robert Bouwmeester ruim veertig jaar geleden als bij toeval inrolde en waar hij nooit meer is uitgestapt. In deze blog vertelt hij wat hem al vier decennia boeit aan de wereld van isolatietechniek.

In het vak gerold

Als je een kind vraagt: wat wil je later worden, zullen er maar weinig zijn die zeggen: isoleerder. Zo ging het bij mij ook niet. Ik ben bij toeval in het vak gerold. Ik kwam van school en een kennis was uitvoerder bij een isolatiebedrijf. Daar heb ik vijf jaar gewerkt. Na drie werkgevers en veertien jaar in de branche vond ik het in 1996 tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik besloot als eenmanszaak verder te gaan, onder de naam R. Bouwmeester Isolatietechniek. Ik had er het volste vertrouwen in dat ik het vak verstond en de zelfstandigheid trok. 

De volgende generatie Bouwmeesters

In september 2014 was het tijd om de tweede generatie meer te betrekken in het ondernemerschap. Ook dat was niet echt gepland, maar is gewoon zo gelopen. Tim, mijn oudste zoon, liep al vier jaar mee als werknemer en het werd tijd hem meer zelfstandigheid en verantwoordelijkheid te geven. We zijn verder gegaan als vennootschap onder firma, onder de naam Isolatiebedrijf Bouwmeester en Zoon. Inmiddels moeten we daar eigenlijk ‘Zonen’ van maken, want ook Kai, mijn jongste zoon, zit sinds kort in de zaak. Groter willen we niet worden, met zzp’ers in je netwerk ben je veel flexibeler in het aannemen van projecten.

Volop variatie

Het isoleren van een cv-leiding of een vuilwaterafvoerleiding klinkt misschien niet heel spannend, maar het heeft me op de gekste plekken gebracht. De ene keer sta je ’s ochtends vroeg in een stil en verlaten Artis, een andere keer sta je achter een geldautomaat, in de ruimte waar het geld wordt gesorteerd. In Brussel hebben we een enorm grote waterzuiveringsinstallatie geïsoleerd die werd gebruikt voor nierdialyse en op Isle of Man deed ik een klus voor een rozenkweker. Wat ook heel apart was, was een werk bij de MIVD (Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst). Daar had ik constante begeleiding, wat ik ook deed, er zat de hele dag een gepensioneerde marinier op een stoeltje naast me. 

Duurzaamheid

Wat de klus ook is, ik zie het altijd weer als een mooie uitdaging om alles netjes ingepakt te krijgen. De apparaten waaraan we werken, veranderen steeds. Als je denkt dat je een bepaalde installatie goed kent, wordt er weer iets vernieuwd of moet een stuk isolatie ineens afneembaar zijn. Zo blijft ons werk altijd afwisselend. Bovendien is duurzaamheid de laatste jaren steeds belangrijker geworden, en dat maakt ons vak relevanter dan ooit tevoren. Een goed voorbeeld hiervan is de verschuiving van ketelhuizen naar duurzamere oplossingen zoals warmtepompen. We zijn nu ook actief bezig met isolatiewerkzaamheden in appartementen en woningen, iets wat vroeger niet zo gebruikelijk was omdat alle leidingen naar het ketelhuis liepen. We volgen de ontwikkelingen in de branche op de voet en het is mooi om op die manier bij te kunnen dragen aan meer duurzame toekomst.

Jouw uitdaging, onze oplossing?

Bij Isolatiebedrijf Bouwmeester & Zoon gaan we elke isolatie-uitdaging met enthousiasme aan. Ben je op zoek naar een betrouwbare isolatiepartner die wel raad weet met jouw unieke behoeften? Neem contact op, we gaan graag met je in gesprek. Ben je zelfstandig isoleerder en heb je interesse in een samenwerking? Dan leren we je ook graag kennen!

Nog geen concrete uitdaging, maar mogen we je wel inspireren? Check onze blogs of volg onze LinkedIn-pagina.