Isolatiebedrijf Bouwmeester Leiderdorp Leiden

‘Door met vakbekwame onderaannemers te werken, kunnen we meer klanten bedienen’

Toen Tim Bouwmeester in 2010 besloot om bij het isolatiebedrijf van zijn vader te gaan werken, was dat misschien niet de meest gebruikelijke keuze voor een 19-jarige. Maar Tim zag het helemaal zitten om lekker met zijn handen te werken op verschillende locaties door het hele land – en ver daarbuiten – en op die manier zijn geld te verdienen. In deze blog vertelt Tim over zijn ontwikkelingen binnen Isolatiebedrijf Bouwmeester en Zoon en deelt hij zijn visie op de isolatiebranche.

Van broekie tot zelfstandige professional

Toen ik begon in het bedrijf van mijn vader, was ik eigenlijk nog maar een broekie met m’n 19 jaar. Niet alleen heb ik me in het vakgebied ontwikkeld, ik ben in de afgelopen jaren ook uitgegroeid tot een zelfstandige en sociaal vaardige professional. In de beginjaren had ik mijn vader en andere oudere vakgenoten als voorbeeld en nu kan ik zelf een rolmodel zijn en mijn vakkennis aan anderen overbrengen. Onlangs is mijn jongere broer Kai ook in het bedrijf gestapt, en ik vind het geweldig om hem te leren hoe je een mooi staaltje isolatiewerk neerzet.

Zo vader, zo zoon

In 2014 – toen liep ik al zo’n vier jaar mee – hebben mijn vader en ik besloten om verder te gaan als vennootschap onder firma, onder de naam Isolatiebedrijf Bouwmeester en Zoon. Sommige mensen zouden er misschien gek van worden om met hun vader te werken, maar ik vind het echt top om met Bert – zoals we hem soms gekscherend noemen – een bedrijf te runnen. Het werk brengt me op zo veel verschillende plekken en inmiddels is het helemaal mijn ding om naar klanten te gaan en projecten te bespreken.

BHV’er

Elk bedrijf met één of meerdere werknemers is verplicht een BHV’er aan te stellen. Bij ons bedrijf ben ik dat. In die rol is het mijn doel dat we ons werk zo goed en veilig mogelijk uit proberen te voeren. Eventuele gevaarlijke situaties bespreek ik met de opdrachtgever of de contactpersoon op de bouwlocatie. Met een zorgprofessional als vriendin is het trouwens ook wel fijn dat ik ook weet wat ik moet doen bij een calamiteit.

Doelen

Het is mijn doel om mijn persoonlijke ontwikkeling door te zetten en een goed functionerend en gezond bedrijf te leiden. Als ik kijk naar de toekomst van ons bedrijf, ambieer ik wel wat groei. Door goede, vakbekwame onderaannemers in te schakelen kunnen we een groter klantenbestand bedienen. En het feit dat Kai in het bedrijf is gekomen, biedt natuurlijk ook mooie perspectieven voor de toekomst. Mijn zoontje Djéli speelt voorlopig alleen nog maar met Lego-blokken, maar ik zie nu al een aanstormend talent 😉

Uitdagingen en kansen

Mijn vader schreef het al in zijn blog: duurzaamheid is hot. Het wordt steeds belangrijker dat al het leidingwerk in gebouwen goed geïsoleerd is, om zo zuinig mogelijk het pand te verwarmen of te koelen. En tegenwoordig wordt elke nieuwbouwproject uitgerust met warmtepompen. Daar wil ik alles van weten, zodat ik ervoor kan zorgen dat we als bedrijf met de tijd mee gaan. 

Van Ghana naar Soldaat van Oranje

Ik ben inmiddels al op zo veel plekken geweest, in Nederland, maar ook in het buitenland. Het project dat me het meest is bijgebleven, is bij de Nederlandse ambassade in Ghana, aan de westkust van Afrika. Daar moesten we een hele nieuwe gekoeldwaterinstallatie isoleren. Een geweldige ervaring waar ik veel van heb geleerd. En natuurlijk de klus met mijn vader bij Soldaat van Oranje – De Musical in de TheaterHangaar. Al die prachtige kostuums kon ik niet weerstaan. Ik moést er een passen! Uiteraard heb ik ‘m netjes teruggehangen, dus ik denk niet dat de organisatie het heeft gemerkt. Tot nu toe dan…

Jouw uitdaging, onze oplossing?

Bij Isolatiebedrijf Bouwmeester & Zoon gaan we elke isolatie-uitdaging met enthousiasme aan. Ben je op zoek naar een betrouwbare isolatiepartner die wel raad weet met jouw unieke behoeften? Neem contact op, we gaan graag met je in gesprek. Ben je zelfstandig isoleerder en heb je interesse in een samenwerking? Dan leren we je ook graag kennen!

Nog geen concrete uitdaging, maar mogen we je wel inspireren? Check onze blogs of volg onze LinkedIn-pagina.

Print Friendly, PDF & Email